Προτεραιότητα του κέντρου μας είναι η ολιστική πλαισίωση του κάθε περιστατικού μέσω της αξιολόγησης, της στοχευμένης παρέμβασης, και της υποστήριξης του οικογενειακού περιβάλλοντος με στόχο την βελτίωση ή την αποκατάσταση των δυσκολιών.
ΕπικοινωνιαΛίγα λόγια για την ακαδημαϊκή πορεία:
Η Αντωνία Κωνσταντίνου είναι λογοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΕΙ Δυτικής Ελλάδας και απόφοιτη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής του ΑΠΘ με τίτλο: “Διαταραχή Ακουστικής Επεξεργασίας”.
Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδικεύτηκε στην αντιμετώπιση της Διαταραχής Ακουστικής Επεξεργασίας και ανέπτυξε ένα θεραπευτικό πρόγραμμα ακουστικής εκπαίδευσης με εστίαση σε έναν ενοχλητικό ήχο για τη βελτίωση της υπερακουσίας, το οποίο εφάρμοσε στην ερευνητική διπλωματική εργασία, με θετικά αποτελέσματα για τα άτομα με υπερακουσία.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων, ενδεικτικά αναφέρονται μερικά: PRT I, Oral Placement Therapy, Braille, Attention Autism Program. Συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια και είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ) , του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Λογοθεραπευτών (ESLA) και του International Society of Audiology (ISA). Η επαγγελματική της εμπειρία είναι ενδεικτική του δραστήριου πνεύματός της και της διαρκούς αναζήτησης για γνώση και εξέλιξη στον επαγγελματικό τομέα που δραστηριοποιείται.
Συγκεκριμένα, διαθέτει εμπειρία στον τομέα της παράλληλης στήριξης, κλινική εμπειρία στο φάσμα του αυτισμού, στο φάσμα της χαρισματικότητας, στη δυσπραξία, στην αναπτυξιακή γλωσσική διαταραχή, στη διαταραχή ακουστικής επεξεργασίας και στην υπερακουσία. Ακόμα, συμμετέχει στις Ομάδες Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΠΣΛ για τη Βαρηκοΐα και τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση.
Λίγα λόγια για την κλινική συλλογιστική:
“Η θεραπευτική μου κλινική συλλογιστική τοποθετείται στην παραδοχή της οπτικής πως ο άνθρωπος είναι αποτελούμενος από τα αλληλένδετα μέρη: Νους - Συναίσθημα - Σώμα, και θεωρώ πως στοχεύοντας στο Όλον σε συνδυασμό με τις εξατομικευμένες θεραπευτικές τεχνικές, ο εκάστοτε θεραπευόμενος χαίρει αρτιότερης φροντίδας και φτάνει ταχύτερα στην μέγιστη λειτουργικότητά του, ενδυναμώνοντας περισσότερες πτυχές του δυναμικού του. Η συνεργασία επομένως, και η καθοδήγηση είναι απαραίτητα στοιχεία προς αυτό το στόχο. ”